Składniki:
530 g ugotowanych ziemniaków, można wykorzystać te, które zostały z obiadu
4 łyżki mąki
1 kulka mozzarelli light
100 g szpinaku
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
25 g otrębów do panierowania
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i podsmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak, podsmażyć razem, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić i dodać startą na tarce mozzarellę.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, posypać pieprzem, wymieszać z mąką i podzielić na porcje. Mi wyszło 8. Porcje ciasta ziemniaczanego rozpłaszczyć na ręce, nałożyć farsz, sklepić i uformować kotleta. Obtoczyć w otrębach i obsmażyć z obu stron bez tłuszczu. Można podawać jako samodzielne danie albo z ulubionym sosem. Smacznego 🙂
Kasieńko
Przepis przetestuje, dziękuję za inspirację 🥬
Smacznie pozdrawiam💚🍵🤗
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie