Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem

Składniki:

530 g ugotowanych ziemniaków, można wykorzystać te, które zostały z obiadu

4 łyżki mąki

1 kulka mozzarelli light

100 g szpinaku

1 średnia cebula

2 ząbki czosnku

25 g otrębów do panierowania

sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i podsmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak, podsmażyć razem, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić i dodać startą na tarce mozzarellę.

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, posypać pieprzem, wymieszać z mąką i podzielić na porcje. Mi wyszło 8. Porcje ciasta ziemniaczanego rozpłaszczyć na ręce, nałożyć farsz, sklepić i uformować kotleta. Obtoczyć w otrębach i obsmażyć z obu stron bez tłuszczu. Można podawać jako samodzielne danie albo z ulubionym sosem. Smacznego 🙂

kotlety ziemniaczane ze szpinakiem

3 uwagi do wpisu “Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem

Dodaj komentarz