Składniki
2 kawałki łososia ze skórą
1 brokuł
250 g szpinaku
3 ząbki czosnku
przyprawa do ryb
sól, pieprz
sos:
1 jogurt naturalny
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego koperku
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
- Łososia umyć, osuszyć, posypać przyprawą do ryb, ułożyć w naczyniu do gotowania na parze. Brokuła podzielić na różyczki, ułożyć na rybie. Gotować na parze około 20 minut.
- Szpinak opłukać i wrzucić na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zwiędnie i lekko odparuje doprawić do smaku. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem, doprawić do smaku. Rybę podawać ze szpinakiem, warzywami i sosem. Smacznego 🙂
Ummm…
PolubieniePolubione przez 1 osoba
lekko i zdrowo 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak 🙂
PolubieniePolubienie