Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

Składniki

2 kawałki łososia ze skórą

1 brokuł

250 g szpinaku

3 ząbki czosnku

przyprawa do ryb

sól, pieprz

sos:

1 jogurt naturalny

2-3 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanego koperku

pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

  1. Łososia umyć, osuszyć, posypać przyprawą do ryb, ułożyć w naczyniu do gotowania na parze. Brokuła podzielić na różyczki, ułożyć na rybie. Gotować na parze około 20 minut.
  2. Szpinak opłukać i wrzucić na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zwiędnie i lekko odparuje doprawić do smaku. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem, doprawić do smaku. Rybę podawać ze szpinakiem, warzywami i sosem. Smacznego 🙂

Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

4 uwagi do wpisu “Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

Dodaj komentarz