Składniki:
1/2 kg schabu
1 cukinia
1 kg pomidorów
3-4 papryki
1/2 kg pieczarek
2 cebule
sól, pieprz
papryka słodka i ostra
czubrica czerwona
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Schab pokroić w kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem. Posiekaną cebulę zeszklić, wrzucić mięso i obsmażyć. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, gotować 20 minut. Cukinię i paprykę wydrążyć i pokroić razem z pieczarkami i wrzucić do mięsa. Gotować do miękkości mięsa, doprawić do smaku.
uwielbiam i bardzo często robię : ) podobnie jak zupę gulaszową. pozdrawiam ciepło!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To jest taki obiad, który prawie sam się robi 🙂 Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pyszności 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 W tym roku urodzaj na warzywa to trzeba korzystać 🙂
PolubieniePolubienie
W rodzinie mojego męża robi się takie leczo właśnie. Jest bardzo pożywne i smaczne.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I można w nim wykorzystać wszystkie dary ogrodu 🙂
PolubieniePolubienie