Omlet z warzywami

Składniki:

4 jajka

1 marchewka

210 g cukinii

kawałek pora

20 g otrębów pszennych

curry, kurkuma, chili, jarzynka

Przygotowanie:

Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce  dużym oczku, wrzucić na patelnię, podsmażyć bez dodatku tłuszczu do odparowania soku. Doprawić curry, kurkumą, chili i jarzynką. Cale jajka ubić na puszystą pianę, dodać otręby i warzywa i dokładnie wymieszać. Masę wylać na patelnię z żaroodporną rączką, posypać posiekanym porem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. podawać np. z ketchupem. Smacznego 🙂

Omlet z cukinią i marchewką

Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji to 243 kcal.

Węglowodany 17,3 g

Tłuszcz 10,4 g

Białko 16 g

5 uwag do wpisu “Omlet z warzywami

Dodaj komentarz