Składniki
ok. 1 kg schabu wieprzowego
ok. 1/2 kg pieczarek
1/2 pora
1 opakowanie mrożonych brokułów
1/2 opakowanie mrożonej fasolki
1 jogurt naturalny
pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania przepisu:
Schab pokroić na plastry i rozbić. Pieczarki i pora pokroić drobno i wrzucić do rondla. Posypać przyprawami i odparować nadmiar płynu. Na kotlety nakładać po 2 łyżki pieczarek i ciasno zawijać. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, posypać przyprawami i parować około 40 minut. Do pozostałych pieczarek wlać jogurt i wymieszać. Mrożone warzywa ugotować na parze. Roladki podawać z warzywami, polane sosem. Smacznego 🙂
pychotka!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Muszę częściej uruchamiać mój szybkowar do gotowania na parze.
Twoje danie smaczne i zdrowe:)
Pozdrawiam miło:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ostatnio polubiłam gotowanie na parze 🙂
PolubieniePolubienie