Roladki schabowe z pieczarkami na parze

Składniki

ok. 1 kg schabu wieprzowego

ok. 1/2 kg pieczarek

1/2 pora

1 opakowanie mrożonych brokułów

1/2 opakowanie mrożonej fasolki

1 jogurt naturalny

pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pokroić na plastry i rozbić. Pieczarki i pora pokroić drobno i wrzucić do rondla. Posypać przyprawami i odparować nadmiar płynu. Na kotlety nakładać po 2 łyżki pieczarek i ciasno zawijać. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, posypać przyprawami i parować około 40 minut. Do pozostałych pieczarek wlać jogurt i wymieszać. Mrożone warzywa ugotować na parze. Roladki podawać z warzywami, polane sosem. Smacznego 🙂

Roladki schabowe z pieczarkami na parze


Smaczne a nie tuczy :)

5 uwag do wpisu “Roladki schabowe z pieczarkami na parze

Dodaj komentarz