Ryba zapiekana z pomidorami

Składniki

2 filety z ulubionej ryby, u mnie czarniak
20 dkg pieczarek
1 cebula
4 pomidory
5 dkg sera żółtego
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Doprawić do smaku. Filety posypać solą i pieprzem i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na rybę wyłożyć pieczarki i obrane, pokrojone w kostkę pomidory. Całość posypać startym żółtym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekać 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni. Smacznego 🙂

Ryba zapiekana z pomidorami

12 uwag do wpisu “Ryba zapiekana z pomidorami

Dodaj komentarz