Składniki
2 filety z ulubionej ryby, u mnie czarniak
20 dkg pieczarek
1 cebula
4 pomidory
5 dkg sera żółtego
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania przepisu:
Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Doprawić do smaku. Filety posypać solą i pieprzem i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na rybę wyłożyć pieczarki i obrane, pokrojone w kostkę pomidory. Całość posypać startym żółtym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekać 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni. Smacznego 🙂
Bardzo lubię rybki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pysznie wygląda 🙂 Bardzo lubię ryby i smaki pomidorowe, więc jak dla mnie idealne połączenie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Wiem co niedługo zjedzą moi rodzice 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Uwielbiam tak przygotowaną rybę:)
Dziś piąteczek- danie w sam raz dla mnie, pycha:)
Serdeczności przesyłam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i dużo zdrówka życzę 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo fajny pomysł, pomidory z rybą, mniam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Asiu 🙂
PolubieniePolubienie
fajna „otoczka”. musi być bardzo smaczna 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie