Składniki:
250 g herbatników
120 g masła
300 g masła orzechowego
300 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
4 łyżki dżemu truskawkowego
sok z cytryny
Przygotowanie:
Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgnieść tłuczkiem. Herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem i wysypać na tortownicę. Ugnieść. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Na spód rozsmarować masło orzechowe. Banany obrać, przekroić na pół i rozłożyć na maśle orzechowym. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na bananach. Całość schłodzić w lodówce.
Prezentuje się tak wspaniale, że aż ślinka leci od samego patrzenia na zdjęcia 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i zapraszam, jeszcze kawałeczek jest w lodówce 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Super przepis dla amatorów słodkości:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Mniam…ależ ona smacznie wygląda 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
elegancka i słodka mnaiaam! super propozycja
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie