Tarta na zimno z masłem orzechowym

Składniki:

250 g herbatników

120 g masła

300 g masła orzechowego

300 ml śmietany kremówki

2 łyżki cukru pudru

4 łyżki dżemu truskawkowego

sok z cytryny

Przygotowanie:

Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgnieść tłuczkiem. Herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem i wysypać na tortownicę. Ugnieść. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Na spód rozsmarować masło orzechowe. Banany obrać, przekroić na pół i rozłożyć na maśle orzechowym. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na bananach. Całość schłodzić w lodówce.

tarta na zimno z masłem orzechowym

9 uwag do wpisu “Tarta na zimno z masłem orzechowym

Dodaj komentarz