Racuszki śmietanowe

 

Delikatne, lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku 🙂

Składniki

1 szklanka mąki

1/2 szklanki wiórków kokosowych

1/2 szklanki mleka

3/4 szklanki śmietany 30%

2 jajka

1 łyżka masła

1 łyżka cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

olej do smażenia

 

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Masło rozpuścić. Wszystkie składniki wymieszać, na koniec połączyć z pianą z białek. Ciasta jest ciut gęstsze niż na naleśniki. Ciasto nalewać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Podawać z cukrem pudrem, owocami, konfiturą. Świetnie smakują same 🙂 Smacznego 🙂

Dodaj komentarz