Spaghetti z indykiem

Składniki:

440 g fileta z indyka

2 cebule

1 większa marchewka

4 łodygi selra naciowego

250 g pieczarek

1 puszka pomidorów krojonych

200 g cukinii

jarzynka

2 papryczki mini chili

po 1 łyżce maggi i octu balsamiczego

3 ząbki czosnku

1/2 łyżki sosu chili

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Fileta pokroić w drobną kostkę, dodać maggi, sos chili, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos chili, paprykę i zioła, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć w rondlu z grubym dnem, dodać mięso, obsmażyć kilka minut, dodać startą ma grubym oczku marchewkę, rozkruszone papryczki chili, podlać wodą i dusić około 15 minut. Selera, cukinię i pieczarki pokroić i dodać do mięsa, wlać pomidory, doprawić, dusić jeszcze około pół godziny. Podawać z makaronem pełnoziarnistym. Smacznego 🙂

Spaghetti z indykiem


Smaczne! A Nie Tuczy :)

10 uwag do wpisu “Spaghetti z indykiem

Dodaj komentarz