Składniki:
30 dkg schabu
1 kapusta pak choi
10 dkg pieczarek
1 marchewka
1 łyżka pociętych grzybów mun
sos sojowy
sos teryiaki
przyprawa do dań orientalnych
mielona trawa cytrynowa
chili
15 dkg makaronu somen
1 litr bulionu
Przygotowanie:
Schab pokroić w cienkie paski, skropić sosami i przyprawami. Schab podsmażyć w woku razem z grzybami mun, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i pieczarki. Całość zalać bulionem, zagotować i doprawić. Wrzucić makaron i pokrojoną w paski kapustę. Gotować 3-4 minuty. Przed podaniem posypać sezamem. Smacznego 🙂
Mmmmm azjatyckie klimaty, to coś co tygryski lubią najbardziej 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W mojej kuchni goszczą często 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo interesująca zupa 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Gosiu 🙂 Lubię wykorzystywać nowe składniki, zwłaszcza z kuchni orientu 🙂
PolubieniePolubienie
Smakowita zupa! Bardzo interesujący przepis:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Widzę że nie tylko ja uwielbiam kuchnię azjatycką.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Często gości u nas w domu 🙂
PolubieniePolubienie