Takie danie przygotowała na świąteczny obiad moja ciocia, bardzo nam posmakowało, więc przygotowałam je sama na niedzielny obiad 🙂
Składniki:
- 8 kotletów schabowych
- 8 liści kapusty włoskiej
- 10 dkg sera żółtego
- 2-3 większe liście jarmużu
- ostra pasta ajwar
- sól
- włoszczyzna
Przygotowanie:
Z włoszczyzny ugotować bulion, sparzyć w nim liście jarmużu oraz liście kapusty, z których najpierw wycinamy najgrubszy nerw.
Kotlety rozbić, posolić i każdy posmarować pastą ajwar, około łyżeczki na kotleta.
Na liściu kapusty układamy rozbite mięso, na to pasek sera, posiekany jarmuż i paski marchewki ugotowanej w bulionie. Zwijamy roladki i układamy ściśle w garnku. Roladki zalewamy bulionem i gotujemy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, około godziny.
Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego 🙂
jakie fajniutkie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂 Wbrew pozorom nie jest z nimi dużo roboty, a wychodzą pyszne 🙂
PolubieniePolubienie
Naprawdę wyglądają bardzo świątecznie i można przemycić dodatkową porcję warzyw 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W sam raz na niedzielny obiad 🙂
PolubieniePolubienie