Składniki:
3 tortille 30 cm
1/2 kg karkówki
1/4 kapusty pekińskiej
1/2 puszki kukurydzy
kawałek pora
1 awokado
sok z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie:
Karkówkę pokroić w plastry, obsypać przyprawami, skropić olejem i piec pod przykryciem do miękkości mięsa. Pekinkę posiekać, pora pokroić drobno. Awokado obrać i rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny.
Tortille posmarować pastą z awokado, posypać pekinką, porem i kukurydzą. Mięso poszarpać widelcem i ułożyć na tortillach, polać sosem gyros i złożyć boki tortilli w kopertę. Opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu. Smacznego 🙂
Pycha!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Super, świetny pomysł na apetyczną przekąskę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Przepysznie u Ciebie, jak za każdym razem:)
Dobrze, że jestem już po kolacji, bo ślinka by mi pewnie ściekła na klawiaturę:)
Pozdrawiam mile:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
na mecz świetna przekąska 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię i dosyć często robię 🙂 Pyszności 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U mnie w różnych wersjach też często goszczą 🙂
PolubieniePolubienie
I kolejne tortille 🙂 ja jeszcze ich nie przygotowałam,a Ty masz tyle fajnych pomysłów na nie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
My lubimy i na obiad i na przekąskę 🙂
PolubieniePolubienie
Aż ślinka cieknie na jej widok 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Widzę, że cały dzień spędziłaś w kuchni. Stół zastawiony 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jest okazja, musi być poczęstunek 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba