Składniki:
200 g odgotowanych grzybów leśnych
1 cebula
1 marchewka
kawałek selera i pietruszki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
50 g czerwonej soczewicy
3 szklanki bulionu
3/4 szklanki mleka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać grzyby i starte na tarce warzywa, podsmażyć całość 10 minut, a następnie zalać bulionem, wsypać soczewice i gotować 10-15 minut aż soczewica zmięknie. Wlać mleko, przyprawić, dodać natkę pietruszki i zblendować. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
Kochana Kasiu
Uwielbiam potrawy z grzybami, zatem zupa dla mnie idealna😀
Smacznie pozdrawiam🧡😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Częstuj się 🙂
PolubieniePolubienie