Składniki:
300 g mięsa z udek kurczaka
20 g suszonych grzybów
1 cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
1 łyżka mąki pszennej
przyprawa od kurczaka
Przygotowanie:
Grzyby zalać wrzątkiem, najlepiej dzień wcześniej. Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu. Wrzucić mięso, podsmażyć, dodać grzyby razem z wodą, w której się moczyły i dusić całość około pół godziny. Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do sosu, wymieszać, przyprawić do smaku, gotować jeszcze 5 minut. U mnie z brązowym ryżem. Smacznego 🙂
jak pysznie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 😀
PolubieniePolubienie