Gulasz z udek z grzybami

Składniki:

300 g mięsa z udek kurczaka

20 g suszonych grzybów

1 cebula

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz

1 łyżka mąki pszennej

przyprawa od kurczaka

Przygotowanie:

Grzyby zalać wrzątkiem, najlepiej dzień wcześniej. Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu. Wrzucić mięso, podsmażyć, dodać grzyby razem z wodą, w której się moczyły i dusić całość około pół godziny. Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do sosu, wymieszać, przyprawić do smaku, gotować jeszcze 5 minut. U mnie z brązowym ryżem. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Gulasz z udek z grzybami

Dodaj komentarz