Przepis pochodzi z IG @fit przepisu od baletnicy 🙂
Składniki:
350 g śliwek
100 g twarogu klinek
50 g zimnego masła
1 jajko
100 g mąki orkiszowej
70 g mąki owsianej
50 g erytrytolu
10 g budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
10 g cukru kokosowego
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Śliwki pokroić w plasterki.
Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać twaróg, jajko, erytrytol, mąkę i proszek. Zagnieść ciasto, przełożyć na papier do pieczenia i rozwałkować na okrągły kształt. Około 30-40 cm średnicy. Rozwałkowane ciasto wraz z papierem przenieść na blachę do pieczenia. Śliwki wymieszać z cukrem i budyniem. Ułożyć na cieście. Brzegi uformować dowolnie. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika góra-dół 170 stopni. Piec przez 25-30 minut.
Wygląda bomba i z pewnością tak smakuje skoro jest ze śliwkami;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak 🙂
PolubieniePolubienie