Składniki:
250 g ulubionego makaronu
1 polędwiczka wieprzowa
250 g brązowych pieczarek
1 pęczek zielonych szparagów
50 g rukoli
ser żółty
sól, pieprz
2 łyżki masła, olej
Przygotowanie:
Grzyby pokroić w plastry, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i łyżką oleju. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Dorzucić do pieczarek i smażyć 5-10 minut. Polędwiczkę pokroić w cienkie plasterki i posypać pieprzem, dodać do grzybów i szparagów, obsmażyć. Makaron ugotować al dente. Zawartość patelni podlać chochelką wody z makaronu, podsmażyć. Wymieszać z makaronem. Przełożyć na talerz, na wierzch dodać rukolę, całość posypać startym żółtym serem. Smacznego 🙂
Prezentacja bardzo smakowita! Aż jeść się chce 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Monika 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszne, syte🍝
Pozdrawiam serdecznie Kasiu 🌻😊☕
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie