Makaron z grzybami i polędwiczką

Składniki:

250 g ulubionego makaronu

1 polędwiczka wieprzowa

250 g brązowych pieczarek

1 pęczek zielonych szparagów

50 g rukoli

ser żółty

sól, pieprz

2 łyżki masła, olej

Przygotowanie:

Grzyby pokroić w plastry, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i łyżką oleju. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Dorzucić do pieczarek i smażyć 5-10 minut. Polędwiczkę pokroić w cienkie plasterki i posypać pieprzem, dodać do grzybów i szparagów, obsmażyć. Makaron ugotować al dente. Zawartość patelni podlać chochelką wody z makaronu, podsmażyć. Wymieszać z makaronem. Przełożyć na talerz, na wierzch dodać rukolę, całość posypać startym żółtym serem. Smacznego 🙂

makaron z polędwiczką i rukolą


5 uwag do wpisu “Makaron z grzybami i polędwiczką

Dodaj komentarz