Składniki:
4-5 herbatników
1 duży jogurt naturalny
200 g brzoskwiń
2 łyżki żelatyny
1 łyżka cukru lub słodzidła
galaretka bez cukru
Przygotowanie:
Brzoskwinie pokroić w kostkę, posypać cukrem i gotować, aż zaczną się rozpadać. Żelatynę zalać niewielką ilością wody, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia i wlać do brzoskwiń, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć herbatniki. Do wystudzonych brzoskwiń dodać jogurt i zmiksować za pomocą blendera. Wylać na herbatniki. Wstawić do lodówki. Kiedy deser lekko stężeje można wylać na wierzch galaretkę. Odstawić do całkowitego stężenia, najlepiej na noc. Smacznego 🙂
Zrobiłam taki ale jeszcze z truskawkami i borówkami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Im więcej owoców tym lepiej 😊
PolubieniePolubienie
Uuu, bardzo fajny deser, idealny w sezonie na brzoskwinie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W tym roku było ich niewiele, ale coś się udało zebrać 🙂
PolubieniePolubienie