Składniki:
30 g płatków owsianych błyskawicznych
1 jajko
1/2 marchewki
150 ml mleka
20 g odżywki białkowej
1 łyżeczka cynamonu
Szczypta proszku do pieczenia
Dodatki:
1/2 kubeczka jogurtu
Owoce, u mnie jagody i czarne porzeczki
Przygotowanie:
Płatki zalać gorącym mlekiem i odstawić na pół godziny. Dodać jajko, odżywkę, proszek, cynamon i startą na drobnym oczku marchewkę. Placuszki smażyć na suchej patelni na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polać jogurtem i udekorować owocami. Smacznego 🙂
Wyglądają bardzo smakowicie! Jakoś nie wpadłam, żeby z ” owsianki ” zrobić placuszków 🙃
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pychota! Idealne placuszki na śniadanie czy kolację 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadza się, pyszne i pożywne 🙂
PolubieniePolubienie