Bajgle z kurczakiem

Składniki:

3 bajgle

1 filet z kurczaka

1 pomidor

1 ogórek

ulubiona zielenina

ketchup, sos lub coś innego do smarowania, u mnie pasta pomidorowo-śliwkowa

1 jajko

100 g paluszków

pieprz

słodka papryka

przyprawa do kurczaka

maggi

1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Kurczaka przekroić na 3 kotlety, lekko rozbić, posypać przyprawami, skropić maggi i odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Jajko roztrzepać z mąką i przyprawami, można dodać niewielką ilość wody lub mleka. Kotlety panierować w jajku i pokruszonych paluszkach i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 280 stopni.

Bajgle podpiec w piekarniku 2-3 minuty, a następnie przekroić i podsmażyć na patelni grillowej. Posmarować pastą, ułożyć zieleninę, plasterki ogórka, kotleta, plasterki pomidora i przykryć druga połową bajgla. Smacznego 🙂

3 uwagi do wpisu “Bajgle z kurczakiem

Dodaj komentarz