Składniki:
100 g ryżu, u mnie brązowy
1/2 brokuła
1/2 puszki kukurydzy
2-3 ogórki gruntowe
kilka kawałków papryki konserwowej
jogurt naturalny
majonez, u mnie go vege
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, akurat miałam w woreczku. Brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować na parze. Kukurydzę odsączyć, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Brokuła i ryż wystudzić i wymieszać z resztą składników, dodać majonez i jogurt, doprawić, wymieszać i schłodzić. Smacznego 🙂
Pożywna sałatka, dobra nawet na lekki obiad w upalne dni.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadza się 🙂
PolubieniePolubienie
bardzo lubię takie ryżowe sałatki
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ostatnio mnie jakoś właśnie naszło na ryżowe 🙂
PolubieniePolubienie