Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 kabanosy, z tych długich i grubszych
1/2 czerwonej papryki
garść oliwek
100 g sera żółtego
ketchup lub ulubiony sos
1 jajko
sezam
Przygotowanie:
Wzdłuż środka ciasta francuskiego rozsypać starty żółty ser. Na nim ułożyć przekrojone na pół kabanosy i polać ketchupem lub ulubionym sosem. Posypać pokrojoną w kostkę czerwoną papryką i oliwkami. Boki ciasta ponacinać i skleić na zakładkę. Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Smacznego 🙂
Bardzo pomysłowe danie, muszę zrobić mężowi. On bardzo lubi takie przystawki;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam, ja tez robiłam z myślą o mężu, smakowało 🙂
PolubieniePolubienie