BROWNIE Z MANGO I MARAKUJĄ – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR

Połączenie czekolady ze słodkim mango i kwaśną marakują?

Yhy! Brzmi idealnie!

Dziś w ramach cyklu NA SŁODKO ZE SWEET DECOR przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne Brownie z masą serową z dodatkiem mango i marakui.

Połączenie smaku słodkiego z kwaśnym tworzy obłędną całość, której żaden wielbiciel słodkości się nie oprze!

Spróbujcie i Wy!

Ps. do przepisu wykorzystałam oczywiście składniki dostępne w sklepie www.sweetdecor.pl .

Puree owocowe dobrze znacie, bo pokazywałam je wielokrotnie.

Dostępne jest w www.sweetdecor.pl w kilkunastu smakach.

Ja tak jak pisałam powyżej wybrałam Puree Mango Puree Marakuja – zdecydowanie 2 z 4 moich ulubionych smaków!

Dodatkowo  Ciemna czekolada Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao.

CALLEBAUT Czekolada ciemna Select 54,5% - 0,5kg

Jest to produkt, bez którego teraz już nie wyobrażam sobie czekoladowych wypieków.

Kto raz spróbuje profesjonalnych czekolad, ten nigdy więcej prawdopodobnie nie będzie już chciał sięgnąć po te sklepowe przy przygotowywaniu swoich wypieków.

Idealne jako składnik ciast i deserów, jak również do robienia dekoracji z temperowanej czekolady. 

Koniecznie spróbujcie!

( pamiętajcie, że na hasło : sylwia2023 macie dodatkowy rabat 5%! ) .

SKŁADNIKI:

 (na blaszkę o wymiarach 20×30 cm)

BROWNIE:

* masło – 150 g

* Ciemna czekoladę Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao  – 200 g – dostępna TUTAJ!

* jajko – 4 szt

* cukier – 200 g

* mąka pszenna – 100 g

* sól – 1 szczypta

MASA SEROWA Z MANGO I MARAKUJĄ:

* puree owocowe z mango – 100 g – dostępne TUTAJ!

* przecier owocowy marakuja – 50 g – dostępne TUTAJ!

* twaróg mielony – 100 g

* jajko – 1 szt

* cukier – 4 łyżki

* mąka ziemniaczana – 1 płaska łyżka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

BROWNIE:

Masło topimy, dodajemy czekoladę, rozpuszczamy, studzimy.

Jajka ubijamy z cukrem na puch.

Dolewamy czekoladę, miksujemy.

Wsypujemy mąkę przesianą z solą, delikatnie, ale dokładnie mieszamy.

Wylewamy na blachę.

MASA SEROWA Z MANGO I MARAKUJĄ:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy na gładką masę.

CAŁOŚĆ:

Masę wyciągamy na spód brownie.

Pieczemy ok. 35-40 minut w 180C z termoobiegiem.

Smacznego!

Zobaczcie też inne, pyszne ciasta czekoladowe na blogu!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jana Meyer
    22 marca 2024 at 16:58

    Czy nie byłoby lepiej i przyjemniej upiec blondie z mango i marakuji?

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress