Spring rollsy

Składniki:

1 filet z kurczaka

przyprawa do mięsa

sos sojowy

ocet ryżowy

1 pęczek rzodkiewek

1/2 ogórka

50 g makaronu ryżowego

kawałek czerwonej papryki

papier ryżowy, ok 14 szt

do podania sos sojowy, sos teriyaki i sezam

Przygotowanie:

Fileta pokroić w paski, posypać przyprawą i skropić sosem sojowym i octem ryżowym. Odstawić na pół godziny. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę pokroić w paski, rzodkiewkę i ogórka w plasterki. Zamarynowanego kurczaka obsmażyć na patelni bez tłuszczu i przestudzić. Arkusze papieru ryżowego namaczać w wodzie i na każdym układać warzywa, po kawałku mięsa i odrobinie makaronu i zwijać jak krokiety. Podawać na zimno z sosami, posypane sezamem. Smacznego 🙂

7 uwag do wpisu “Spring rollsy

Dodaj komentarz