Przepis pochodzi z IG @fitprzepisyedupl_
Składniki:
500g twarogu sernikowego (z wiaderka)
265g ugotowanych ziemniaków
4 jajka (205g)
40g budyniu śmietankowego
170g sproszkowanego erytrytolu
100g jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Białka ubić, dodawać słodzik i cały czas ubijać, potem dodawać po 1 żółtku. Twaróg zblendować bardzo dokładnie i długo z ziemniakami, budyniem i jogurtem oraz z odrobiną masy jajecznej. Potem całość dokładnie połączyć. Wylać do tortownicy (u mnie blaszka 23x23cm wyłożona dodatkowo herbatnikami) wyłożonej papierem do pieczenia (spód i boki, boki przyklejamy na masło).
W piekarniku do dolnej blaszki nalać wodę a sernik wstawić na środkową blaszkę do nagrzanego już piekarnika do 150 stopni. Zapiec 15 min i zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec 1h 45 min. Wyłączyć i wystudzić w piekarniku, nie wyciągać. Można studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Z ziemniakami jeszcze nie próbowałam. Zapraszam https://flowersblossominthewintertime.blogspot.com
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Robiłam kiedyś podobny, był pyszny.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam takie serniki z dodatkiem ziemniaków ❤
Twój prezentuje się bajecznie! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wyszedł leciutki jak chmurka 🙂
PolubieniePolubienie
Jeszcze nie robiłam takiego sernika, muszę koniecznie zrobić, ale najpierw czeka mnie wymiana piekarnika bo strasznie mi przypala wszystko….
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Myślę, że przy pieczeniu w kąpieli wodnej unikniesz przypalenia 🙂 sernik jest leciutki i puszysty, polecam 🙂
PolubieniePolubienie