Szaszłyki z polędwicy wieprzowej w marynacie z czosnku niedźwiedziego.

Sezon czosnek niedźwiedzi w pełni, wiele osób hoduje go w swoich ogródkach. Dzisiaj przepis dla tych, którzy szukają pomysłu na jego wykorzystanie. Pyszne szaszłyki z polędwicy wieprzowej z sosem Chimichurri.

SKŁADNIKI:

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 lyzka sosu Chimichurri z czosnku niedźwiedziego Przepis na moim kanale YT
  • 3 większe szalotki
  • kilka pomidorków koktajlowych
Zapraszam również na film

WYKONANIE:

Polędwicę umyć, osuszyć i oczyścić z twardych błonek. Tak przygotowane mięso pokroić na dwucentymetrowe plastry.

Polędwicę przyprawić sola i pieprzem do smaku, po obu stronach.

Do miski dodać 1 łyżkę sosu i przyprawiane plastry mięsa. Sos dobrze wmasować w mięso. Miseczkę przykryć i odstawić do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na noc.

Zamarynowana polędwicę wyjąć z lodówki i nadziewać na przemian z pomidorami i szalotka na patyczki do szaszłyków.

Tak przygotowane szaszłyki grillować około 6 minut z każdej strony lub do momentu kiedy polędwica będzie krucha i ugotowana.

Smacznego!

Przepis na sos Chimichurri

Komentarze

Leave a Reply

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij