Przepis pochodzi z IG @fit przepisu od baletnicy 🙂
Składniki:
200 g ciecierzycy
200 g cukinii
1 marchewka
1 cebula
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
curry, kurkuma
w oryginalnym przepisie jest mleczko kokosowe, ja dałam 100 g jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Marchewkę pokroić w plasterki, cukinię w półplasterki i razem z ciecierzycą dodać do cebuli. Całość podsmażyć, a następnie podlać wodą i przyprawić. Dusić około 15-20 minut. Zdjąć z palnika, odstawić na 2 minuty i wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem lub kasza bulgur. Smacznego 🙂
Przepis pochodzi z książki „Fit przepisy od Baletnicy” z działu Wiosna 🙂
Składniki na 2 porcje
- Cukinia: 200g / 34 kcal
- Ciecierzyca gotowana: 200g / 326 kcal
- Marchew: 100g / 41 kcal
- Cebula: 100g / 40 kcal
- Jogurt naturalny: 100g / 59 kcal
- Kasza bulgur: 150g / 513 kcal
1013 kcal łącznie
Węglowodany: 194 g
Tłuszcze: 6 g
Białko: 48 g
506 kcal / porcja
Węglowodany: 97 g
Tłuszcze: 3 g
Białko: 24 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
Im więcej warzyw tym lepiej:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zdecydowanie tak 🙂
PolubieniePolubienie