Pasta z wędzonego halibuta to propozycja na szybką, zdrową i smaczną kolację. Do takiej pasty idealnie pasuje świeże pieczywo posmarowane masłem.
Sprawdź przepis: Domowa, szybka pasta z makreli
Pasta z halibuta składniki
- 150g wędzonego halibuta
- 2 ogórki kiszone -> przeczytaj kiszone czy kwaszone
- 2 jajka
- odrobina szczypiorku
- mała cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżka majonezu
Pasta z wędzonego halibuta przepis
Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i kroimy w kostkę. Ogórka, cebulę również kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Mięso z halibuta obieramy i siekamy nożem, aby przypadkiem nie zostały nam w nim ości. Wszystkie składniki łączymy w misce z odrobiną majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pasta z halibuta najlepiej smakuje na świeżym pieczywie.
Smacznego!