Składniki:
100 g pęczaku
150-200 g ulubionej ryby, u mnie polędwica z dorsza
100 g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 marchewki
1/2 opakowanie serka kremowego, u mnie apetina bazyliowa
przyprawa do ryb
jarzynka
ostry sos chili
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i startą na grubym oczku marchewkę. Podsmażyć 2-3 minuty. Dodać pokrojone pieczarki i kaszę pęczak. Podsmażyć chwilę. Całość zalać 1 i 1/3 szklanki wody, dodać łyżeczkę jarzynki i 1/2 łyżki sosu chili. Całość dusić aż pęczak wchłonie cały płyn i zmięknie. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dodać razem z serkiem do uduszonego pęczaku. Wymieszać i dusić całość 5 minut. Smacznego 🙂
Całość to 648 kcal. W 88; T 12; B 49;
Mniam:) kolorowo i do syta!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadza się 🙂
PolubieniePolubienie