Sałatka z pieczonych warzyw

Składniki:

4 ziemniaki

1 marchewka

1/2 selera

1 cebula

1 pomidor

100 g sałaty lodowej

1/3 kostki sera halloumi

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

sos:

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka musztardy

1/2 łyżeczki miodu

1 łyżeczka ostu balsamicznego

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, zalać wodą i zagotować. Dołożyć marchewkę i gotować 10 minut. Odcedzić, przestudzić i pokroić wedle uznania. Dodać pokrojonego selera i cebulę. Spryskać olejem, posypać przyprawami i piec około 40 minut, aż warzywa się zrumienią. Co jakiś czas mieszać. Składniki sosu wymieszać. Sałatę posztakować, pomidora pokroić, ser halloumi pokroić w plasterki i ugrillować na patelni, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz