Składniki:
4 ziemniaki
1 marchewka
1/2 selera
1 cebula
1 pomidor
100 g sałaty lodowej
1/3 kostki sera halloumi
sól, pieprz
słodka papryka, zioła prowansalskie
sos:
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka ostu balsamicznego
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, zalać wodą i zagotować. Dołożyć marchewkę i gotować 10 minut. Odcedzić, przestudzić i pokroić wedle uznania. Dodać pokrojonego selera i cebulę. Spryskać olejem, posypać przyprawami i piec około 40 minut, aż warzywa się zrumienią. Co jakiś czas mieszać. Składniki sosu wymieszać. Sałatę posztakować, pomidora pokroić, ser halloumi pokroić w plasterki i ugrillować na patelni, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem. Smacznego 🙂