Surówka z białej kapusty – taka prosta a taka smaczna.

Ta pyszna surówka zachwyci was swoja prostota i smakiem. Idealny dodatek do każdego obiadowego dania. Smacznego!

SKŁADNIKI:

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 duża marchew
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego
  • około 1 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • na czubku łyżeczki kurkumy
  • 1 ząbek czosnku
Zapraszam również do obejrzenia filmu

WYKONANIE:

Kapustę pokroić w mniejsze kawałki lub poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Kapustę i marchewkę przełożyć do miski i zasypać sola. Dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut aby kapusta wypuściła sok i zmiękła.

W międzyczasie przygotować sos: W szklance umieścić olej, ocet, przyprawy oraz czosnek i dobrze wymieszać.

Kiedy kapusta już zmięknie, zalać ja przygotowanym sosem i dokładnie całość wymieszać.

Kapustę najlepiej jest przygotować kilka godzin wcześniej, aby wszystkie smaki miały szanse się przegryźć.

Smacznego!

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij