Grillowany ser halloumi na kaszy z warzywami

Składniki na 1 porcję:

1/3 kostki sera halloumi, ok. 70 g

50 g kaszy jęczmiennej

1/2 brokuła

kawałek czerwonej papryki

kawałek pora

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

sos sojowy

Przygotowanie:

Kaszę ugotować na sypko. Różyczki brokuła pokroić na mniejsze kawałki, paprykę w kostkę, pora drobno posiekać. Warzywa wrzucić na patelnię, posypać przyprawami i podlać niewielka ilością wody. Dusić do miękkości. Kiedy warzywa zmiękną skropić 2-3 łyżkami sosu sojowego, podsmażyć chwilę i wymieszać z kaszą. Ser pokroić w plasterki i ugrillować na patelni, podawac razem z kasza. Smacznego.

1 porcja to 449, W 56,2; T 16; B 23;

Dodaj komentarz