Makaron z warzywami i serem halloumi

Składniki:

100 g makaronu pełnoziarnistego

1/2 opakowania sera halloumi

1 mały brokuł

100 g mrożonego zielonego groszku

1 mały por

1/2 czerwoenj papryki

kawałek selere

sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Selera, pora i paprykę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka, dodać groszek, podlać woda i dusić do miękkości warzyw. Brokuła podzielić na różyczki i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do podgotowanych warzyw, doprawić solą i pieprzem. Kiedy brokuł zmięknie, warzywa wymieszać z makaronem. Ser pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni grillowej. Pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z makaronem i resztą składników, Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje. 1 porcja 416 kcal. W:46,1; T:15,9; B: 25,5;

Dodaj komentarz