Do przygotowania potrzebujemy:
- Filet z kurczaka- 500g
- Boczek- 100g
- Serek śmietankowy- 100g
- Szpinak rozdrobniony- 90g
- Ser żółty- 60g
- Majonez- 20g
- Sól i pieprz
Filety rozciąć na pół i rozbić cienko. Marynować minimum 2h w marynacie składającej się z oliwy z oliwek, soku z cytryny, soli, pieprzu i suszonej bazylii.
Rozmrożony i odciśnięty szpinak podgrzewamy na patelni z serkiem śmietankowym i majonezem. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy.
Na każde dwa blisko ułożone plastry boczku położyć filet.
Na filety kładziemy farsz i posypujemy startym serem.
Zawijamy dokładnie i spinamy całość wykałaczką.
Smażymy z każdej strony na odrobinie smalcu.
Smacznego
Makro w 100g
169kcl B- 16g T-10g W-0,6g
Makro w porcji 220g
372 kcl B- 36g T-29g W-1,4g