Składniki
- 1 szt awokado
- 1 łyżka miód prawdziwy
- 100 ml mleko 3,2%jeśli chcesz wegańską wersję, mleko zastąp napojem migdałowym lub ryżowym
- 2 łyżki kakao ciemne
Opis
Pyszny, słodki deser bez dodatku cukru i śmietany… to niemożliwe?! A jednak! Sprawdź mój przepis na mus czekoladowy z awokado!
Poniżej podrzucam przepis na rewelacyjny, mocno czekoladowy i co najważniejsze zdrowy mus czekoladowy. Uwierzcie mi, jest naprawdę przepyszny, a nie zawiera czekolady, śmietany i miliona kalorii. Kremowy, słodki, idealnie gładki mus czekoladowy, którego głównym składnikiem jest awokado, którego w ogóle nie czuć w smaku (sprawdzone na kilku osobach- w tym na moim tacie, który w kuchni preferuje raczej tradycyjne smaki). Gwarantuję, że podbije serce każdego łasucha i fitmaniaka!
Do przygotowania potrzebujemy… tylko 4 składniki i 3 minuty wolnego czasu, więc do dzieła!
Kroki
1 Gotowe | Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika blendera |
2 Gotowe | Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. |
3 Gotowe | Przekładamy do miseczek, jemy od razu lub chwilę schładzamy w lodówce. |
4 Gotowe | Smacznego! |
2 Comments Ukryj komentarze
MEGA! Samo zdrowie a Młodej Damie nawet brewka nie pykła jak jadła „nutellę” niepodejrzewając, że to Awokado 😂😂😂😂
Dzięki! Jeśli Mała nie zorientowała się, że to awokado, to chyba najlepszy dowód na to, że mus jest pyszny i nie czuć, że nie jest to 100% czekolady 😀