Soczyste filety z kurczaka nadziewane warzywami.

Przepis na soczyste, eksplodujące smakiem piersi z kurczaka, nadziewane warzywami. Fantastyczna propozycja na codzienny obiad lub bardziej uroczysta okazje. Zakochasz się w ich smaku.

SKŁADNIKI:

  • 3 PIERSI Z KURCZAKA
  • 1/2 CUKINII POKROJONEJ W PÓŁTALARKI
  • 1/2 ŻÓŁTEJ PAPRYKI POKROJONEJ W PASKI
  • 1/2 CZERWONEJ CEBULI PAPRYKI POKROJONEJ W PIÓRKA
  • 2 PIECZARKI POKROJONE W PLASTERKI
  • 1 POMIDOR POKROJONY W PÓŁPLASTRY
  • 2 ŁYŻKI STARTEJ TWARDEGO SERA MOZZARELLA
  • SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
  • 1 ŁYŻECZKA CZERWONEJ SŁODKIEJ PAPRYKI
  • 1 ŁYŻECZKA OREGANO
  • 1 ŁYŻECZKA SUSZONEGO CZOSNKU
  • 1 -2 ŁYŻKI OLEJU
ZAPRASZAM ROWNIEZ DO OBEJRZENIA FILMU

WYKONANIE:

PIERSI Z KURCZAKA UMYĆ I OSUSZYĆ. NA KAŻDYM KAWAŁKU MIĘSA ZROBIĆ KILKA NACIĘĆ W POPRZEK, NIE DOCINAJĄC MIĘSA DO KOŃCA. PATRZ FILM.

TAK PRZYGOTOWANE FILETY PRZYPRAWIĆ DO SMAKU I MIĘSO PRZEŁOŻYC DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA, KTÓREGO DNO POSMAROWAĆ OLEJEM.

NASTĘPNIE W NACIĘCIA POWKŁADAĆ WARZYWA. W KAŻDE NACIĘCIE KAWAŁEK CEBULI, CUKINII, POMIDORA ITD.

TAK PRZYGOTOWANE PIERSI Z KURCZAKA POSMAROWAC LEKKO OLEJEM.

PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 180 ST. C. PRZEZ 40 MINUT. PO TYM CZASIE MIĘSO WYJĄĆ Z PIEKARNIKA I POSYPAC STARTYM SEREM. PIEC PRZEZ NASTĘPNE 15 MINUT.

SMACZNEGO!


Komentarze

Jedna odpowiedź do „Soczyste filety z kurczaka nadziewane warzywami.”

  1. Pyszne smaki, wspaniałe danie – mniam 🙂

    Polubienie

Leave a Reply

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij