Kokosowa babka zebra bez nabiału.

Przepis na smaczna babkę bez jajek, masła i mleka. Idealna dla osób na diecie wegańskiej lub z nietolerancja na nabiał. Smaczna, wilgotna i bardzo prosta w przygotowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 300 G MAKI PSZENNEJ
  • 400 – 500 ML MLEKA KOKOSOWEGO
  • 3/4 SZKLANKI CUKRU PUDRU
  • 1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • SZCZYPTA SOLI
  • 1 ŁYŻKA CUKRU WANILIOWEGO
  • 3/4 SZKLANKI OLEJU
  • 100 G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
  • 3 ŁYŻKI KAKAO
ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU

WYKONANIE:

DO MISKI PRZESIAĆ MAKE I CUKIER PUDER. DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI, PROSZEK DO PIECZENIA I CUKIER WANILIOWY. CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ.

NASTĘPNIE DODAĆ MLEKO KOKOSOWE I OLEJ. WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOBRZE WYMIESZAĆ.

TAK PRZYGOTOWANE CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE, NIEKONIECZNIE RÓWNE, CZĘŚCI. DO JEDNEJ PRZESIAĆ KAKAO A DO DRUGIEJ DODAĆ WIÓRKI KOKOSOWE I DOBRZE WYMIESZAĆ.

DO KEKSÓWKI WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA, WLEWAĆ NA PRZEMIAN CIASTO KOKOSOWE I KAKAOWE, TAK PO 2-3 ŁYŻKI, TWORZĄC PASIASTY WZÓR. PATRZ FILM.

CIASTO PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 160 ST. C. DO SUCHEGO PATYCZKA. OKOŁO 60 MINUT.

SMACZNEGO!


Komentarze

Leave a Reply

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij