Naleśniki dyniowe.

Dzisiaj przychodzę was z przepisem na pyszne nalesniki z dynia. Te pięknie wyglądające naleśniki są przepyszne. Ich zolty, słoneczny kolor, rozjaśni każdy pochmurny dzień.

SKLADNIKI:

  • Naleśniki:
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki trzcinowego cukru
  • 250 g puree z dyni
  • 200 g maki pszennej
  • 350 ml – 400 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 lyzka oleju
  • olej do smażenia
  • Twaróg:
  • 250 g twarogu
  • 1/3 szklanki śmietanki 18%
  • 1 lyzka cukru pudru
ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU

WYKONANIE:

DO MISKI WBIĆ JAJKA, DODAĆ SÓL I CUKIER I RAZEM WYMIESZAĆ.

DO MISKI DODAC PRZYPRAWY I PUREE Z DYNI, CAŁOŚĆ PONOWNIE WYMIESZAĆ.

DO TAK PRZYGOTOWANEJ MASY PRZESIAĆ MĄKĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZE SOBĄ POŁĄCZYĆ MIESZAJĄC.

NASTĘPNIE POWOLI DODAWAĆ MLEKO. MLEKA DODAJEMY TYLE ABY UZYSKAĆ POŻĄDANĄ KONSYSTENCJĘ CIASTA. (GESTEJ SMIETANY).

DO CIASTA DODAĆ ŁYŻKĘ OLEJU.

CIASTO ODSTAWIĆ NA 15 MINUT.

NALEŚNIKI SMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU PO OBU STRONACH.

NALEŚNIKI SĄ BARDZO DELIKATNE, JEŚLI RWĄ SIĘ PRZY PRZEWRACANIU, DO CIASTA DODAC WIECEJ MAKI.

SMACZNEGO!

Blog na WordPress.com.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij