Zawijaski naleśnikowe z tuńczykiem

Składniki:

ciasto:

1 jajko

20 g mąki

woda, sól

nadzienie:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1 jajko

2 łyżki skyru lub serka naturalnego

2 łyżki chudego jogurtu

1 łyżka posiekanej drobno cebuli

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajko wymieszać z mąką i szczyptą soli i dodać tyle wody, aby powstało dosyć rzadkie ciasto. Usmażyć 2 cienkie naleśniki.

Jajko ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, tuńczyka odcisnąć z wody, dodać skyr, jogurt, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pastę rozsmarować na naleśnikach  zwinąć. Pokroić w krążki. Smacznego 🙂

nalesniki z tuńczykiem

przekąski

6 uwag do wpisu “Zawijaski naleśnikowe z tuńczykiem

Dodaj komentarz