Składniki:
ciasto:
1 jajko
20 g mąki
woda, sól
nadzienie:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 jajko
2 łyżki skyru lub serka naturalnego
2 łyżki chudego jogurtu
1 łyżka posiekanej drobno cebuli
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajko wymieszać z mąką i szczyptą soli i dodać tyle wody, aby powstało dosyć rzadkie ciasto. Usmażyć 2 cienkie naleśniki.
Jajko ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, tuńczyka odcisnąć z wody, dodać skyr, jogurt, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pastę rozsmarować na naleśnikach zwinąć. Pokroić w krążki. Smacznego 🙂
Bardzo apetyczna przekąska 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
tuńczyka to ja uwielbiam!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Świetne na przyjęcie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂
PolubieniePolubienie