Truskawki z bita śmietana i serkiem mascarpone. Mini deser na każdą okazje.

Szukasz prostego pomysłu na deser, ten jest idealny. Fantastyczny mini deser na każdą okazje. Bardzo atrakcyjnie wyglądający i wyjątkowo smaczny. Ze stołu znika równie szybko jak się go przygotowuje. Również dużą zaleta tego deseru jest to, ze nie potrzebujesz dodatkowych naczyń aby go w nich podać, mniej kłopotu, mniej zmywania. Idealny deser na piknik, lub grilla.

SKŁADNIKI:

  • OKOŁO 14 WIĘKSZYCH TRUSKAWEK
  • 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 100 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 %
  • 150 G SERKA MASCARPONE
  • 1 ŁYŻECZKA EKSTRAKTU WANILIOWEGO LUB CUKRU Z WANILIOWEGO

DO OZDOBY:

  • PISTACJE
  • LISTKI MIĘTY
  • BORÓWKI
ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU

WYKONANIE:

ZROBIĆ MASĘ SERNIKOWĄ

DO MISKI WLAĆ ŚMIETANĘ I LEKKO UBIĆ, TRZEPACZKĄ LUB MIKSEREM. NASTĘPNIE DO ŚMIETANY DODAĆ SEREK,CUKIER I EKSTRAKT WANILIOWY.

CAŁOŚĆ UBIĆ NA SZTYWNA MASĘ. GOTOWĄ SERNIKOWĄ MASĘ PRZEŁOŻYĆ DO RĘKAWA CUKIERNICZEGO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI. MOŻNA UŻYĆ TYLKI W KSZTAŁCIE GWIAZDKI.

PRZYGOTOWAĆ TRUSKAWKI:

TRUSKAWKI UMYĆ, OSUSZYĆ I ODCIĄĆ SZYPUŁKI. NASTĘPNIE OSTRYM NOŻEM PONACINAĆ TRUSKAWKI, OD GÓRY, NA KRZYŻ. NACINAMY JE JAK NAJGŁĘBIEJ, ALE NIE DO SAMEGO KOŃCA.

TAK PRZYGOTOWANE TRUSKAWKI UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU I W NACIĘCIA WYCISNĄĆ MASĘ SERNIKOWA. OZDOBIĆ Z WIERZCHU PISTACJAMI, MIĘTĄ I BORÓWKAMI.

PODAWAĆ SCHŁODZONE.

SMACZNEGO!

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij