Drobiowe mielone z jarmużem

Składniki:

500 g mięsa mielonego z kurczaka

1/2 pęczka jarmużu

1 cebula

2-3 ząbki czosnku

1 jajko

1 łyżka ajvaru ostrego Podravka

2 łyżeczki vegety natur Podravka

słodka papryka

zioła prowansalskie

sól, pieprz

bułka tarta

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Jarmuż umyć i posiekać, jeśli liście są duże, to wyciąć główny nerw, dodać do cebuli razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

Mięso wymieszać z przestudzonym jarmużem, jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej i przyprawami. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

drobiowe mielone z jarmużem

Dodaj komentarz