Składniki:
500 g mięsa mielonego z kurczaka
1/2 pęczka jarmużu
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
1 jajko
1 łyżka ajvaru ostrego Podravka
2 łyżeczki vegety natur Podravka
słodka papryka
zioła prowansalskie
sól, pieprz
bułka tarta
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Jarmuż umyć i posiekać, jeśli liście są duże, to wyciąć główny nerw, dodać do cebuli razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso wymieszać z przestudzonym jarmużem, jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej i przyprawami. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂