Przepis na sałatkę inspirowany gotowaniem na żywo z Martą Hennig 🙂 Pierwszy raz użyłam sera halloumi i przepadłam 😀 Polecam!
Składniki:
100 kaszy gryczanej
100 g sera halloumi
150 g pomidorków koktajlowych
150 g cukinii
1 cebula
1 łyżka oliwy
2 łyżeczki musztardy
2 ząbki czosnku
1 łyżka octu owocowego
słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Kaszę ugotować w szklance osolonej wody. Cebulę podsmażyć, dodać ugotowaną kaszę i całość razem podsmażyć. Przełożyć do miski. Ser i cukinię pokroić w plasterki, posypać słodką papryką i ziołami prowansalskimi i podsmażyć na patelni grillowej. Pomidorki pokroić na połówki. Wymieszać oliwę z octem, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki wrzucić do miski i zalać sosem, wymieszać. Sałatka super smakuje na zimno, jako lunch w pracy. Smacznego 🙂
wzięłabym do pracy:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Sprawdziła się idealnie 🙂
PolubieniePolubienie
z kasza gryczana biore wszystko 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja ją pokochałam dopiero jak dorosłam 😀
PolubieniePolubienie