Sałatka do lunchboxa

Przepis na sałatkę inspirowany gotowaniem na żywo z Martą Hennig 🙂 Pierwszy raz użyłam sera halloumi i przepadłam 😀 Polecam!

Składniki:

100 kaszy gryczanej

100 g sera halloumi

150 g pomidorków koktajlowych

150 g cukinii

1 cebula

1 łyżka oliwy

2 łyżeczki musztardy

2 ząbki czosnku

1 łyżka octu owocowego

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w szklance osolonej wody. Cebulę podsmażyć, dodać ugotowaną kaszę i całość razem podsmażyć. Przełożyć do miski. Ser i cukinię pokroić w plasterki, posypać słodką papryką i ziołami prowansalskimi i podsmażyć na patelni grillowej. Pomidorki pokroić na połówki. Wymieszać oliwę z octem, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki wrzucić do miski i zalać sosem, wymieszać. Sałatka super smakuje na zimno, jako lunch w pracy. Smacznego 🙂

Sałatka do lunch boxa

5 uwag do wpisu “Sałatka do lunchboxa

Dodaj komentarz