Sos chrzanowy z jogurtem

0 0
Sos chrzanowy z jogurtem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Jogurt roślinny: 160g
Chrzan tarty: 2 łyżki
Koperek: 1/2 pęczka
Pieprz i sól: do smaku

Prawdziwie wiosenny fit sos chrzanowy, na bazie jogurtu roślinnego!

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Share

Przepis na sos chrzanowy z jogurtem

Dzisiaj postanowiłem przygotować dla Was prosty, wiosenny fit sos chrzanowy z jogurtem roślinnym i koperkiem. Chrzan jest kojarzony ze świętami wielkanocnymi. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby przygotować coś z niego w innym czasie. Dzisiaj naszła mnie ochota na wiosenną sałatkę, której dopełnieniem był ten właśnie sos. Przyjemnie pikantny, jogurtowy, charakterny, koperkowy. Tak właśnie można go opisać. Dla mnie smakiem wiosny, jest właśnie sos chrzanowy.

Jeśli chcesz zrobić wersję mniej „fit”, możesz dodać majonezu. Świetnie sprawdzi się klasyczny sojonez. Najlepiej jednak nie rezygnować zupełnie z jogurtu. Dodaje on pewnej lekkości sosowi.

A co było w sałatce?

Sałata, ogórek, rzodkiewka, tofu naturalne, kiełki i dzisiejszy sos 😊

Przy okazji polecam Ci fit sos czosnkowy z nerkowców.

[Ocena: 4.8]

Składniki

Ilość porcji:
Jogurt roślinny: 160g
Chrzan tarty: 2 łyżki
Koperek: 1/2 pęczka
Pieprz i sól: do smaku

Wykonanie

1
Gotowe

Koperek posiekaj. Umieść wszystkie składniki w miseczce i wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby możesz rozrzedzić sos np. odrobiną wody.

Konrad Budzyk

Przepis na Makaron z pesto z liści rzodkiewki
previous
Makaron z pesto z liści rzodkiewki
Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
next
Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
Przepis na Makaron z pesto z liści rzodkiewki
previous
Makaron z pesto z liści rzodkiewki
Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
next
Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x