Tagliatelle z cukinią i tuńczykiem

Makaron z cukinią i tuńczykiem w aromatycznym sosie pomidorowym. Smaczne i proste danie z makaronu tagliatelle i chrupiącej cukinii.

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cukinia zielona
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 puszka tuńczyka
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa Vegeta Natur Przyprawa warzywna do potraw
  • tymianek
  • bazylia

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie razem z rozgniecionym czosnkiem. Cukinię rozciąć wzdłuż na pół i pokroić na plasterki. Dodać do cebuli i smażyć, aż zmięknie. Wlać pokrojone pomidory i doprawić ziołami i vegetą. Dusić, aż uzyskamy gęsty sos.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odsączony z wody makaron dodać do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać dodając na końcu tuńczyk. Podawać na gorąco. Można posypać tartym parmezanem. Smacznego :)

Danie przyprawiałam klasyczną Vegetą Natur, ale więcej przypraw i dań inspirowanych naturą można znaleźć na stronie www.vegeta.plPrzepisy inspirowane naturą

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.