Nadzienie jest wymyślone przeze mnie.
A wystarczy mieć w domu:
2 opakowania tortilli
1 kostka sera żółtego 25o g startego na tarce
1 woreczek kaszy drobnej ugotowanej
1 filet podwójny ugotowany oczyszczony i rozdrobniony lub zmielony
4 łyżki szpinaku, szczypiorek, opcjonalnie pieczarki usmażone ale nie miałam .Gdy masa jest za gęsta dodać parę łyżek śmietany lub jogurtu. Wszystkie składniki dajemy do miski wymieszać razem na jednolitą masę doprawić sól,pieprz .Tortille kładziemy na gorącą patelnie ,suchą aż się lekko z dołu przyrumieni i odwracamy na drugą stronę i to samo .Potem zdejmujemy kładziemy nadzienie i zawijamy jak krokiety .Tak postępujemy z każdym następnym plackiem .Podgrzewamy w mikrofalówce lub piekarniku .
Można zgłodnieć od samego patrzenia.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Na kolacje też idealnie się nadają .
PolubieniePolubienie