Masz ochotę na kebaba?Zrób go sam. Nie wiesz jak zrobić kebaba? To prostsze niż myślisz. Przygotuj domowe kebaby i upiecz własne, pyszne pity, w których je podasz.
W czasie kwarantanny człowiek ma ochotę na wszystko co można kupić „na mieście”, a na kebsa w pierwszej kolejności. Tęskno za aromatycznym, siekanym mięsem, zawiniętym w placek lub wpakowany do pity. Na szczęście nie musisz czekać na otwarcie budek z kebabem, bo możesz go zrobić w domu.
Jak zrobić kebab?
Mamy dla ciebie 10 przepisów na różne kebaby: od klasycznych kebsów, przez shwarmy, gyrosy po kebaby z orkiszu. Jeśli nie wiesz jak zrobić kebab – z tych przepisów dowiesz się jak to jest proste i przyjemne zadanie. Poza tym upieczesz domowe pity, w które zapakujesz kebaby, albo usmażysz placki, w które zrolujesz upieczone mięso z dodatkami.
Klasyczny donner kebab
Najprostszy na świecie przepis na domowy kebab z kurczaka – pachnący przyprawami, pełen warzyw, z chudym mięsem, podany w smakowitych chlebkach też własnego wyrobu. Zobacz przepis
Idealne ciasto na domową pitę
Bardzo prosty przepis na pyszną, pachnącą pittę, którą możesz nadziać domowym kebabem, shawarmą lub gyrosem własnego wyrobu. Zobacz przepis
Gyros z domowymi chlebami pita
Pyszny domowy kebab. Bo gyros niczym właściwie nie różni się od kebaba. Poza sposobem podania. Z frytkami, chlebkiem pita gyros zmienia się w solidne, smakowite danie obiadowe. Zobacz przepis
Domowa shwarma z kurczaka
Domowa shawarma – to danie, w którym się zakochacie jeśli lubicie kebaba, ale nie jadacie byle jakich fastfoodów. Szczególnie robione według tego przepisu. Danie jest proste, niezwykle aromatyczne i lekkie. Zobacz przepis
Zdrowy shish kebab z orkiszu i indyka
Ten przepis to dowód, że „kebs” może być lekki i zdrowy. Nasz „zdrowy shish kebab” zrobiony jest z mielonego indyka i kaszy orkiszowej oraz mnóstwa przypraw. Smakuje wszystkim, również dzieciom:) Zobacz przepis
Najprostszy kebab w bułce
Do tego kebaba sprawdzi się każde pieczywo: bagietka, ciabatka, pita. I tak będzie pysznie. Zobacz przepis
Niskokaloryczny kebab hinduski
Niskokaloryczny kebab hinduski naprawdę jest mega lekki. Sam kebab to 220 kcal, a cały obiad około 300 kcal. Zobacz przepis
Drobiowy kebab z kuskusem
Szaszłyki są bardzo aromatyczne dzięki prostej mieszance ziół. Można je zrobić z filetów z polędwiczki wieprzowej, filetów z kurczaka lub, jak w tym przepisie, z filetów z indyka. Zobacz przepis
Libański kebab z sałatką tabbouleh
Co zamiast mielonego? Jeśli zadajesz sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy. Zobacz przepis
Domowy kebab z kurczaka
Super przepis na domowego kebaba, który smakuje tak samo jak kebab z budki. Cała tajemnica tkwi w mieszance przypraw, tworzących podstawę aromatycznej marynaty. Zobacz przepis
Shish kebab z kuskusem z kalafiora
Wyjątkowy kebab z kuskusLuzem zrobionym z… pieczonego kalafiora. Szef kuchni, który wymyślił ten przepis w 3 lata zrzucił 70 kg. Zobacz przepis
Najłatwiejsze placki do zawijania kebaba
Właściwie jest to przepis na tortille, ale pszenne placki, które zrobisz w 10 minut, idealnie nadają się do zrolowania pieczonego kebaba z dodatkami. Zobacz przepis