BEZGLUTENOWA BABKA Z JABŁKAMI

Bezglutenowa i FIT seria rozkręciła się na blogu w najlepsze!

Bardzo się cieszę, że te nowe przepisy tak bardzo Wam się spodobały i cały czas regularnie goszczą w Waszych kuchniach i na Waszych stołach.

Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszną, bezglutenową babkę, która może być idealnym pomysłem również na nadchodzące Święta Wielkanocne.

Do jej przygotowania użyłam znanego już Wam z innych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär, a także nowych, kruchych ciasteczek APPLE BISCO z nowej linii BIO.

Ciasteczka APPLE BISCO BIO to bezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców.

Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika.

 

Doskonałe źródło błonnika!

Świetna przekąska w ciągu dnia!

A ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne!

Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i niesamowicie puszyste.

U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe!

Koniecznie wypróbujcie!

#ScharBio

#ScharBezGlutenuBio

SKŁADNIKI:

Mix C Mix Pâtisserie Schär – 220 g

* jajko – 3 szt

* cukier – 120 g

* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

* masło min. 82% – 50 g

* mleko – 100 ml

* ciasteczka Apple Bisco BIO Schär – 1 op

* sok z cytryny – 3 łyżki

* jabłko – 1 szt

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem na puch.

Dodajemy przesiany Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Wlewamy rozpuszczone masło, dodajemy mleko, wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy.

Wylewamy do wyłożonej papierem foremki, układamy pokrojone w plasterki jabłka i kruche ciasteczka Apple Bisco BIO.

Pieczemy do suchego patyczka, ok. 60 minut w 160C.

Smacznego!

Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress