Udka ze szpinakowym ryżem

Składniki:

2 udka z kurczaka

100 ryżu

150 g szpinaku mrożonego w brykiecie

1 cebula

1/2 cukinii

1/2 fenkuła

jarzynka, pieprz, curry

czubryca czerwona, ocet balsamiczny, sos chili, maggi, czosnek granulowany

Przygotowanie:

Udka obrać ze skóry, naciąć, skropić octem balsamicznym, sosem chili i maggi, a następnie posypać czubrycą i czosnkiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.

Szpinak rozmrozić, wymieszać z ryżem, poszatkowanym fenkułem i pokrojonymi w kostkę cukinią i cebulą, posypać jarzynką, pieprzem i curry, wymieszać. Zalać 1 szklanką wody i na wierzchu ułożyć udka. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Smacznego 🙂

Uda pieczone na szpinakowym ryżu

8 uwag do wpisu “Udka ze szpinakowym ryżem

Dodaj komentarz