Składniki:
2 udka z kurczaka
100 ryżu
150 g szpinaku mrożonego w brykiecie
1 cebula
1/2 cukinii
1/2 fenkuła
jarzynka, pieprz, curry
czubryca czerwona, ocet balsamiczny, sos chili, maggi, czosnek granulowany
Przygotowanie:
Udka obrać ze skóry, naciąć, skropić octem balsamicznym, sosem chili i maggi, a następnie posypać czubrycą i czosnkiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Szpinak rozmrozić, wymieszać z ryżem, poszatkowanym fenkułem i pokrojonymi w kostkę cukinią i cebulą, posypać jarzynką, pieprzem i curry, wymieszać. Zalać 1 szklanką wody i na wierzchu ułożyć udka. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Smacznego 🙂
Pyszny zestaw 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu
Danie wygląda smacznie, jak zawsze u Ciebie:)
Pozdrawiam serdecznie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
no no, pyszny obiad!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jest czas, żeby realizować pomysły 😉
PolubieniePolubienie
sam taki ryż bym wcinała 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Heh, oj tak 🙂
PolubieniePolubienie