Smażone buraczki

M&B
smażone buraczki

Smażone buraczki to kolejne danie, które na mapie naszych kulinarnych podróży okazało się nowością dla jednego z nas. Polska kuchnia potrafi zaskakiwać i odrywać przed jedzącymi cały wachlarz swoich uroków. Nawet w tak prostym dodatku do obiad jak smażone buraczki kryje się bogactwo smaków i wiele możliwości ich przyrządzenia. Te dzisiejsze po raz pierwszy jadł Bartek i wydaje mi się, że Mu zasmakowały. Za jakich czas przygotujemy Jego wersję, która z kolei będzie dla mnie kulinarną nowością.

Smażone buraczki – składniki

  • 300 g buraczków
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku




Przygotowanie

Buraczki dokładnie umyć, włożyć do garnka z zimną wodą i gotować do miękkości. Przestudzić i obrać skórkę.

Zetrzeć na tarce o małych oczkach, wyłożyć na patelnię z odrobiną oleju, podsmażać na małym ogniu 10 minut. Pod koniec smażone buraczki doprawić octem, cukrem oraz solą i pieprzem.




smażone buraczki

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Smażone buraczki
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis