Szpinak z serem pleśniowym (film)

400 g mrożonego szpinaku w liściach

2 ząbki czosnku

100 g sera pleśniowego (blue)

200 g makaronu tagiatelle

30 g masła

sól morska, pieprz, olej roślinny

Przygotowanie:

Na dnie patelni rozgrzać olej i masło. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć przez 2 minuty.

Dodać szpinak liściasty i dusić pod przykryciem do rozpuszczenia około 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Na koniec dodać sera pleśniowego i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Doprawić solą morską i pieprzem do smaku.

Podawać z makaronem tagiatelle.


Więcej przepisów na obiad:

Ciasto na pizzę

Przepis na 2 średnie pizze. Tylko kilka składników i 20 minut do wyrośnięcia idealnego ciasta.

Sos tzatziki

Ogórki zetrzeć na grubym oczku i posolić, żeby oddały wodę. Następnie dodać resztę składników i pozostawić do przegryzienia w lodówce na około 3 godziny.

Wczytywanie…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Dodaj komentarz