ciasto przeznaczone na blaszkę 24 na 24
Wystarczy tylko mieć
2 paczki Delicji
2 paczki podłużnych biszkoptów
2 galaretki czerwone
1 opakowanie mascarpone 250 g
1 cukier waniliowy
2 budynie śmietankowe
mleko
papier do pieczenia
przygotowanie ciasta
2 galaretki rozpuścić według przepisu na galaretce i wymieszać i zostawić do wystygnięcia .
2 opakowania budyniu gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, tak żeby budyń był gęsty. Jak jest już ugotowany dajemy do wystudzenia i czekamy aż będzie zimny .
Zimny budyń ucieramy z mascarpone i dodajemy cukier waniliowy ,ja dodałam dodatkowo żurawinę.
A teraz kolejność układania: blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a potem układamy biszkopty.
Na to wylewamy gotową masę budyniową już utartą z serkiem.
Na to wykładamy biszkopty, a potem wylewamy już gotową zastygnięta galaretkę czerwoną. Dajemy do lodówki aż galaretka całkiem zastygnie. Potem na końcu układamy delicje i mamy wszystko gotowe .Jeśli masa budyniowa wyjdzie wam za rzadka to jedyny ratunek dać żelatynę.
pysznie wyglada ta biedroneczka 🙂
PolubieniePolubienie
Takie bardzo proste ciasto Kasiu
PolubieniePolubienie
Cudownie się zapowiada ta Biedronka 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Fajnie wygląda i z pewnością jest pyszne:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Takie w sam raz nie za słodkie
PolubieniePolubienie